Zelfgemaakte pastasaus met pompoen


Pastasaus is heerlijk en zelf gemaakt al helemaal. Jammer genoeg zit er in de basissauzen in de winkel vaak extra zout aan toegevoegd. Super zonde! Maar gelukkig is het maken van een goede pastasaus helemaal niet zo moeilijk en tijdrovend als je zou denken.

De basisvariant is eigenlijk altijd één met tomaat.

Maar probeer is te variëren in smaken! Zo krijg je snel verschillende soorten groente binnen. Hoe meer variatie je inbrengt in de week, hoe gezonder je leefstijl wordt! En wie wil dit nu niet makkelijk met deze heerlijke pastasaus met pompoen, tomaat, wortel en paprika. Ik moet zeggen een heerlijke hartverwarmende saus voor over de spaghetti, penne of als basis voor de lasagne.

Je kunt deze pastasaus makkelijk van te voren maken, invriezen en op de dag er weer uit halen. Super simpel voor de drukke dagen dus!


Pastasaus 20 min bereiding + 45 min oventijd 4 pers


Ingrediënten:

- 1 fles pompoen

- 1 paprika

- 1 winterpeen

- 6 tomaten

- 1 ui

- 1 knoflook teen

- 500 g kip gehakt

- Italiaanse kruiden

- olijfolie


Bereiding:

Schil en snijd de pompoen in grote stukken. Kook deze in ruim kokend water voor 15 minuten. Of stoom ze voor 20 minuten op 100 graden.

Snijd de tomaten door de midden en haal het groene hartje eruit. Leg ze met de buitenkant naar beneden en besprenkel met olijfolie en Italiaanse kruiden. Grill in de oven voor 45 minuten op 185 graden.


Verhit olie in de pan en snipper de ui en knoflook. Fruit deze in de pan.

Voeg vervolgens de gehakt toe en bak ruw.

Snijd ondertussen de paprika en wortel in blokjes en bak deze mee.


Zijn de tomaten en pompoen gaar. Pureer deze dan tot een saus en voeg deze aan het gehakt mengels toe.


Breng nog op smaak door peper en eventueel extra Italiaanse kruiden