• KimDonkersloot

Zelf pasta maken

Bijgewerkt: apr 8

Pasta 20 min + 30 min rusten + 3 min kooktijd 4 personenZelf pasta maken is super leuk om te doen. En eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Ikzelf had het eigenlijk nog nooit gedaan (behalve gnocchi). Vanaf nu denk ik dan ook, waarom heb ik dit niet eerder gedaan. Omdat het zo makkelijk is ga ik het jullie uitleggen!


Voor het basisrecept heb je eigenlijk alleen maar bloem, eieren, zout en olijfolie nodig. Pastabloem is eigenlijk het beste, maar gewone tarwebloem is ook mogelijk.


Met dit recept kun je pasta volledig met de hand maken. Het deeg kan ook in een pastamachine uitgerold worden.Ingrediënten:

- 300 g bloem

- 3 eieren

- 30 ml olijfolie

- snufje zout


Bereiding:

Zeef de bloem boven het werkblad. Maak een berg van de bloem met middenin een kuiltje voor de eieren en olie. Die voeg je hier dus in.

Begin daarna met een vork vanuit het midden de eieren samen met de bloem te klutsen. Het kan zijn dat de eieren ertussen uit kunnen sijpelen. Dit is niet erg. Vorm met de handen een deegbal en kneed dit voor ongeveer 15 minuten tot een glad en soepel deeg.

Laat de deegbal nu in vershoudfolie in de koelkast voor minstens 30 minuten rusten. Dit om het uitrollen te vergemakkelijken.

Verdeel het deeg in 3 stukken. En rol dit uit in een lange strook tot een dikte van maximaal 3.5 mm.

Vouw nu het deeg op en snijd dunne slierten of andere vormen naar keuze.

Kook de pasta in 3 minuten gaar.


Bij het geheel drogen van de pasta is deze een aantal weken houdbaar. De pasta is dan gaar als hij 5 minuten is gekookt.

Social media

  • Pinterest
  • Instagram
  • verantwoord snoepen: facebook

Vliegensvlug naar

Goed om te weten

©2020 door verantwoordsnoepen. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now