Zelf pasta maken

Bijgewerkt op: 9 nov. 2020


Zelf pasta maken is nog nooit zo leuk geweest met dit recept
Zelf pasta maken

Zelf pasta maken is super leuk om te doen. En eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Ik zelf had het eigenlijk nog nooit gedaan (behalve gnocchi). Vanaf nu denk ik dan ook, waarom heb ik dit niet eerder gedaan. Omdat het zo makkelijk is ga ik het jullie uitleggen!


Voor het basisrecept heb je eigenlijk alleen maar bloem, eieren en zout nodig. Pastabloem (type 00) is eigenlijk het beste, maar gewone tarwebloem is ook mogelijk. Ook gebruiken ze eigenlijk altijd durum tarwemeel. Wil je dit ook verwerken in dit recept? Gebruik dan 90 g durum tarwemeel en 210 g bloem.

Met dit recept kun je pasta volledig met de hand maken. Het deeg kan ook in een pastamachine uitgerold worden.
Pasta 24 min bereiding + 30 min wachttijd 4 pers


Ingrediënten:

- 300 g speltbloem

- 3 eieren

- 3 g zout


Bereiding:

Zeef de bloem boven het werkblad en meng dit met het zout. Maak een berg van de bloem met middenin een kuiltje voor de eieren. Die voeg je hier dus in.

Begin daarna met een vork vanuit het midden de eieren samen met de bloem te klutsen. Het kan zijn dat de eieren ertussen uit kunnen sijpelen. Dit is niet erg. Vorm met de handen een deegbal en kneed dit voor ongeveer 15 minuten tot een glad en soepel deeg.

Laat de deegbal nu in vershoudfolie in de koelkast voor minstens 30 minuten rusten. Dit om het uitrollen te vergemakkelijken.

Verdeel het deeg in 4 stukken. En rol dit uit in een lange strook tot een dikte van maximaal 3.5 mm of met de pastamachine tot je er bijna doorheen kan kijken.

Snijd het deeg in de gewenste vorm of gebruik de pastamachine voor deze vormen.

Kook de pasta in 3 minuten gaar.


Bij het geheel drogen van de pasta is deze een aantal weken houdbaar. De pasta is dan gaar als hij 5 minuten is gekookt.