Thaise groene curry

Bijgewerkt op: 8 apr. 2020

Vlees recept 25 min 4 personen

Natuurlijk aspirine? Kan dat?

Aspirine, één van de meeste gebruikte medicijn ter wereld. Het wordt vooral gebruikt ter verlichting van koorts en pijn. Het werkzame middel in dit medicijn is salicylzuur. Dit zorgt niet alleen voor pijn en koorts verlichting, ook zorgt het voor een verminderde kans op verschillende soorten kanker. Helaas hebben aspirines ook bijwerkingen. Maagzweren en kans op darmkanker nemen namelijk weer toe bij veelvuldig gebruik van dit medicijn.

Maar, dit zuur is niet alleen aanwezig in een aspirine. Gek genoeg eten wij dit dagelijks.

Het is namelijk te vinden in groente, fruit en kruiden. In het laatste voedingsmiddel is het meest aantal mg van het zuur te vinden. Éen theelepel komijnpoeder werkt hetzelfde als één aspirine. Ook in kurkuma, paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder en kaneel is het veel te vinden. Het is dan ook niet gek dat in oosterse landen, vooral India, veel kankersoorten weinig voorkomen. Ook hebben de natuurlijke producten geen bijwerkingen.

Naast kruiden, is het ook te vinden in paddenstoelen, tomaat, olijven, groene peper, abrikoos, rood fruit, dadels, rozijnen, amandelen en pinda’s.

Om deze reden heb ik een heerlijke thaise groene curry gemaakt!


Benodigdheden:

- 1 puntpaprika

- 1 courgette

- 1 winterpeen

- 2 tomaten

- midi komkommer

- rode ui

- rode peper

- groene curry pasta (zakje of zelfgemaakt)

- pakje kokosmelk

- 300 g zilvervliesrijst

- 300 g kipfiletblokjes (optioneel)

Bereiding:

Snijd de puntpaprika, courgette, midi komkommer, winterpeen, rode ui en tomaten in stukken. Snijd de peper fijn

Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan. En bak de kipfiletblokjes goudbruin. Voeg de rode ui toe en bak 2 min mee.

Voeg de groente en peper toe en roerbak het geheel 4 min.

Kook ondertussen de rijst gaar.

Voeg dan de curry pasta toe en bak 2 min mee. Voeg daarna de kokosmelk toe. Breng het aan de kook en laat afgedekt 10 min stomen

#Aspirine #natuurlijkmedicijn #Thaisegroenecurry #verantwoord