Suikervrije sweet chilisaus

Bijgewerkt op: 26 okt. 2020


Suikervrije sweet chilisaus, een saus die bij verschillende gerechten gegeten wordt. Onder andere bij borrel hapjes en broodjes bapao. Op mijn site zijn ook andere voorbeelden vindbaar, waar deze chilisaus bij past!


Niks is dan natuurlijk lekkerder als je deze saus zelf kunt maken! Wist je dat dit eigenlijk heel simpel is? En maar 10 minuten van je tijd in beslag neemt!


Naast dat dit makkelijk te maken is, bevat het ook nog is geen geraffineerde suikers en zout! En past dus perfect bij een verantwoord voedingspatroon.Saus 10 min 1 potje


Ingrediënten:

- 3 Spaanse pepers

- 50 ml honing of 50 g stevia poeder

- 190 ml water

- 78 ml appel(cider)azijn

- 1 teentje knoflook

- 2 el water

- 1 el maizena


Bereiding:


Snijd de drie Spaanse pepers in kleine stukken. Haal eventueel de zaden eruit als je het niet te pittig wilt. Snijd de knoflook fijn. Maal dit samen in een hakmolentje tot de gewenste structuur (zo klein mogelijk, maar geen papje).


Voeg in een steelpannetje de honing, water, azijn en gemalen peper en knoflook bij elkaar en breng al roerend aan de kook. Laat het 4 minuten al roerend doorkoken.


Meng in een kommetje de water en maizena tot een papje en voeg dit na de 4 minuten koken bij het mengsel. Laat het mengsel nog 1 minuut al roerend koken.


Is de saus nog te dik? Verdun eventueel met water.


Laat de saus afkoelen in een potje of fles.


Bewaren:

Enkele weken houdbaar afgesloten in de koelkast.