Stoofpotje met kalfsvlees, sinaasappel en port

Bijgewerkt op: 8 apr. 2020

Vlees recept 40 min bereiding + minimaal 2 uur stoven 4 personen


Verantwoord snoepen: Stoofpotje met kalfsvlees, sinaasappel, wortel en port
Stoofpotje met kalfsvlees

Heb je even de tijd? Zo ja, Bekijk en maak dit heerlijke stoofpotje met kalfsvlees, sinaasappel en port! Of het nou winter of zomer is de smaken passen bij elk jaargetijde. Een paar weken geleden kreeg ik een pakket cadeau met verschillende stukken kalfsvlees van petersfarm. Dit is heerlijk mals en mager kalfsvlees dus ideaal voor een stoofpotje.


Een sinaasappel-port sausje zie je vaak over een heerlijk stukje vlees, maar waarom niet in een stoofpotje! Hier ging ik dus snel mee aan de slag! Met een heerlijk kruidig-frisse smaak! Hierin is nog wortel toegevoegd voor de groentjes!


Ingrediënten:

- 1000 g magere kalfslappen

- 500 g winterpeen

- 1 ui

- bloem

- 400 ml herbes de provence/groente bouillon

- 250 ml sap van sinaasappel

- 60 ml rode port

- 4 tl rozenbottel jam (minder suiker variant)

- 1 tl soja saus

- 2 tl kruidnagel

- 2 laurierbladen

- 1 kaneel stokje


Bereiding:

Snijd de ui en winterpeen in kleine stukjes. Verhit een hapjespan met olie op het vuur. En bak hierin de ui en winterpeen.

Dep ondertussen de kalfslappen droog en snijd in blokjes. Bestrijk met peper en bloem.

Haal de ui en winterpeen uit de pan en bak nu de kalfslappen rondom goudbruin.

Voeg de bouillon, sinaasappelsap, port, jam, soja saus in een pannetje en verwarm deze langzaam. Zodat het vlees niet schrikt als deze vloeistoffen erbij worden gevoegd.

Als het vlees goudbruin is kunnen de ui en winterpeen bij het vlees worden gevoegd en het vuur naar de laagste stand gedraaid worden. Daarna kunnen ook de vloeistoffen toegevoegd worden. En als laatste het kaneel stokje, laurierblad en kruidnagel.

Doe de deksel op de pan en laat minimaal 2 uur stoven. Daarna is het stoofpotje met sinaasappel en port klaar om gegeten te worden!


Heerlijk met aardappeltjes uit de oven met schil en haricots verts met parmaham.