Risotto met wintergroente

Bijgewerkt op: 8 apr. 2020

Pasta 40 min 4 personenRisotto met wintergroente. De Italiaanse keuken behoord toch wel tot mijn favoriet! De heerlijke smaken combinaties en het gebruik van verse producten.

Ik scrolde door mijn recepten heen en zag dat ik nog geen risotto had gedeeld met jullie! Daar moet snel verandering in komen, want met deze rijstsoort valt eindeloos te combineren.

Nu het nog winter is heb ik gekozen voor een risotto met alleen maar wintergroente. Niet alleen gezond, maar ook nog is duurzaam, omdat de producten uit Nederland komen. En dus niet over een grote afstand vervoerd hoeven te worden.


2 vliegen in 1 klap!


Ingrediënten:

- 350 g risotto rijst

- 1 winterpeen of 4 bospenen

- 400 g pastinaak

- 1 fles pompoen

- groentebouillon(met minder zout) voor 1,5 L water

- 2 el oregano

- bakje geitenkaas pearls (kan weggelaten worden)

- 20 g plantaardige boter (kan ook roomboter)

- 350 ml witte wijn of lambrusco


Bereiding:

Snijd de pompoen, pastinaak en wortel in kleine stukjes. strooi hier de oregano overheen. Je kunt ze 20 minuten koken in water of ervoor kiezen om ze 20 minuten te stomen in een stoomoven.

Verhit een hapjespan op het vuur en smelt de boter hierin. Voeg de risotto rijst toe en zorg ervoor dat alle rijstkorrels glimmen van de boter. Giet de witte wijn of lambrusco erbij en roer totdat de rijst dit heeft opgenomen.

Kook in een grote pan nu 1,5 L groentebouillon.

Als de risotto de witte wijn of lambrusco heeft opgenomen kan 1 voor 1 een grote lepel met bouillon worden toegevoegd. Doe dit elke keer opnieuw zodra de rijst de vocht heeft opgenomen en de pan met bouillon leeg is. Doe dit al roerend.

Als het een papje is geworden en de korrels niet meer hard is kunnen de groente worden toegevoegd en is het gerecht risotto met wintergroente klaar!