Ravioli met ricotta-pesto


Dit ravioli recept met ricotta-pesto vulling stond al heel lang op mijn "To do list" om zelf te maken! Nu vind ik het eigenlijk jammer dat ik dit niet eerder zelf gemaakt heb.

Ravioli, de gevulde pasta, is eigenlijk heel makkelijk zelf te maken! In dit ga ik uitleggen hoe dit moet. Ik maak ravioli met een ricotta-pesto vulling. Een heerlijke vegetarische pasta. Lekker met zelfgemaakte tomatensaus.


Pasta 15 min voorbereiding + 30 min wachttijd + 1 uur bereiding 4 pers


Ingrediënten:

- pastadeeg (hiervoor geld 500 g ipv 300 g)

- 250 g ricotta

- 1 basilicum plantje

- 1,5 handje pijnboompitten

- olijfolie

- parmezaanse kaas

- 1/2 zongedroogde tomaatjes

- tomatensaus


Bereiding:

Maak het pastadeeg volgens het recept op mijn site. Gebruik ipv 300 g bloem, 3 eieren en 30 ml olijfolie nu 500 g bloem, 5 eieren en 50 ml olijfolie.

Laat het deeg in folie 30 minuten rusten.

Maak ondertussen de vulling door de blaadjes van de basilicum, samen met een scheutje olijfolie, handje pijnboompitten en klein handje geraspte parmezaanse kaas te pureren tot pesto.

Voeg dit bij de ricotta en meng goed door elkaar. Pureer dan nog een half handje pijnboompitten en 1 of 2 zongedroogde tomaatjes en meng dit door de vulling.

Zet de vulling tot gebruik in de koelkast.

Maak ondertussen ook de tomatensaus volgens recept op mijn website.


Kneed het pasta deeg nog even goed door en verdeel in 6 stukken. Rol ieder bolletje deeg uit tot een flinterdun pastadeeg. Dit kan ook met een pastamachine tot stand 1.

Steek met een rond of vierkant vormpje de pasta uit.

Leg hier de vulling in het midden op. Ongeveer 1 kleine theelepel.

Smeer de randjes in met water, zodat het deeg goed aan elkaar blijft plakken. Leg hier een ander stukje deeg op en zorg ervoor dat je hem goed aandrukt, zodat er geen lucht onder zit. Dit kan er namelijk voor zorgen dat hij openbarst tijdens het koken.

Druk de randen daarna goed aan met een vork, zodat er ribbels ontstaan. Leg ze op een met bloem bestoven werkblad en herhaal deze stappen totdat het deeg op is.


Breng 2 pannen met water aan de kook met een snufje zout.

Als het water kookt kan de ravioli toegevoegd worden. Laat de pasta 5-6 minuten koken.

Schenk bij het serveren de tomatensaus erbij!