Pumpkin spice latte


De echte Starbucks liefhebbers zullen de ''pumpkin spice latte'' wel kennen! Een koffie verkeerd met pompoen en heerlijke kruiden die naar de herfst ruiken!

Elk jaar kijk ik weer naar het moment uit! Maar weet je dat het heel makkelijk is om deze pumpkin spice latte zelf te maken! Zo kun je er zelfs een verantwoorde versie van maken.


Een feestje in je glas! Deze koffie met melk, pompoenpuree en vleugje vanille is gebruik met de pumpkin spice kruiden.


Deze zijn in de herfst maanden in de winkel te verkrijgen, maar is ook heel makkelijk zelf te maken! Veel van deze kruiden kunnen namelijk afzonderlijk ook gebruikt worden in stoofpotjes, stampotten. Dus waarom een extra pot met gemixte kruiden kopen, als je deze herfstkruiden vaak toch al afzonderlijk in huis hebt! De pompoenpuree kan je in blik krijgen, maar voor een verantwoorde optie kies ik voor blokjes uit de diepvries. Die stoom (20 min op 100 graden) of bak (20 min op 170 graden) ik in de oven en pureer ik dan tot puree! Heel simpel! De overgebleven puree is nog lang houdbaar in de koelkast, of vries hem nog een keer in!


Hoe maak je de pumpkin spice kruiden:

Mix 3 el gemalen kaneel, 2 tl gemalen gember, 2 tl gemalen nootmuskaat, 1,5 tl gemalen pimentbessen en 1,5 tl gemalen kruidnagel door elkaar. Bewaar in een luchtdicht potje!


Drank 5 min 4 drankjes


Ingrediënten:

- 4x dubbele espresso

- 400 ml plantaardige (amandel)melk

- 5 el pompoenpuree

- 1 tl vanille-extract

- 1,5 tl pumpkin spice kruiden

- (plantaardige) slagroom

- 2 tl vanille suiker of erythritol


Bereiding:

Schenk in 4 grote glazen de dubbele espresso in.

Verwarm in een pannetje de melk, pompoenpuree, suiker en pumpkin spice kruiden. Haal hem net voordat hij het kookpunt heeft bereikt weer van het vuur.


Meng het vanille-extract er doorheen en schenk het in de glazen met espresso.


Werk af met een grote toef slagroom en een klein beetje pumpkin spice kruiden er overheen gestrooid!


Liever geen pumpkin spice kruiden? Gebruik dan alleen kaneel of koekkruiden.