Poffertjes

Bijgewerkt op: 8 apr 2020

Bakken 20 min 2 porties

Kennen jullie de geur van poffertjes ook niet weerstaan? Altijd als ik in een stad loop, kom ik wel langs een poffertjes kraam. Discipline en mijzelf inhouden om niet een portie te kopen wordt dan een lastig punt!


Maar met dit recept hoeven wij ons absoluut niet meer in te houden! Deze zijn namelijk heel verantwoord. Bevatten geen gluten, lactose en suikers! Dit is dus te eten zonder schuldgevoel!


Ingrediënten:

- 150 g havermout

- 100 g boekweitmeel

- 2 eieren

- 300 ml soja melk

- 1,5 tl wijnsteen bakpoeder


Bereiding:

Scheid de eieren. Doe de 2 eiwitten in een vetvrije (het liefst) roestvrijstalen kom en klop het geheel totdat de eiwitten stijf zijn.

Voeg ondertussen de rest van de ingrediënten bij elkaar in een blender en mix het tot een egaal papje. En zorg ervoor dat de havermout vlokken helemaal fijngemalen zijn!


Spatel hier voorzichtig de eiwitten doorheen.

Verhit een pan met een paar druppels olie op het vuur. Of verhip een poffertjespan/ijzer. Doe het beslag in een spuit zak en spuit dit in kleine rondjes in de pan of vul de poffertjespan/ijzer.

Als je het klaarmaakt in de pan dan kan je de poffertjes binnen 10 seconden los duwen. Draai ze om na ongeveer 30 seconden. Herhaal dit totdat de spuitzak leeg is en smullen maar!