Kruidnotencake


Zin om iets te bakken voor sinterklaas? Maar wil je niet eeuwen in de keuken staan? Ga dan aan de slag met deze kruidnotencake, of zoals nog veel mensen zeggen een pepernotencake! Alleen pepernoten zijn toch heel anders van smaak en textuur!

Met deze cake krijg je het ultieme sinterklaas gevoel. Je kunt kruidnoten gebruiken uit de winkel, maar je kunt ook het kruidnoten recept, die op mijn site staat, gebruiken!

Die kruidnoten bevatten namelijk geen suiker en kan je dus verantwoorder snoepen, zonder dat de smaak van de pepernoot verdwijnt.

In dit recept is ook bijna geen extra suiker toegevoegd. Zo kun je optimaal snoepen van de lekkernijen van de sint!
Cake 20 min bereiding + 58 min oventijd 12 plakken


Ingrediënten:

- 200 g plantaardige boter

- 200 g suikervervanger

- 200 g speltmeel

- 8 g bakpoeder

- 8 g vanillesuiker

- 4 eieren of 4 el appelmoes 0% suiker

- 50 ml amandelmelk of half volle melk

- 2 el speculaas kruiden

- 100 g kruidnoten

- geschaafde amandel ter garnering


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden

Klop de boter, suikervervanger en vanille suiker romig. Voeg een voor een de eieren toe, telkens totdat ze volledig zijn opgenomen. Dit geldt hetzelfde voor de appelmoes.

Voeg de melk, speltmeel en bakpoeder toe aan het beslag. Niet allemaal tegelijk, vanwege het ontstaan van klonten in het deeg.


Voeg vervolgens de speculaaskruiden toe aan het beslag en mix goed door elkaar. Haal de kruidnoten even door een klein beetje bloem. En mix deze ook door het beslag.


Bekleed een cakevorm met bakpapier. Verdeel het beslag met overal eenzelfde hoeveelheid kruidnoten in de vorm.


Bak de cake in 58 minuten gaar. Dit kan gecontroleerd worden door een satéprikker te prikken in het midden de cake. Is de prikker schoon dan is hij gaar.


Laat hem geheel afkoelen in de vorm.