Herfstlasagne


Herfstlasagne met herfstgroente en geitenkaas
Herfstlasagne

Het was op instagram weer tijd voor de #swiepswoepswap . Dit betekend dat ik een eigen draai geef aan een recept van iemand anders! Dit keer mag ik dat bij Britt doen!

Ik koos voor de herfstlasagne. Hier thuis zijn ze daar helemaal gek van, maar net wat Britt schrijft, elke keer dezelfde lasagne maken wordt ook wat eentonig! Dus aan de slag met deze heerlijke herfstlasagne. Gemaakt van courgette, aubergine en zoete aardappel. Mijn eigen draai heb ik gegeven door er 1 paprika en geitenkaas aan toe te voegen! Ook heb ik de bechamelsaus vervangen door hüttenkäse.

Hoe dat er uit komt te zien? Dat kan je zien als je de stappen voor het maken van dit recept volgt! Gegarandeerd lekker en gezond door de hoeveelheid groente!
Lasagne 60 min 4 pers


Ingrediënten:

- 5 grote zoete aardappelen

- 1 courgette

- 2 aubergine

- 1 paprika

- 1 ui

- 500 g kip gehakt

- 450 g Hüttenkäse

- lasagnebladeren

- 200 g geitenkaas

- 200 g geraspte 30+ kaas

- nootmuskaat

- peper en zout


Bereiding:

Verhit een pan met olie op het vuur. Snipper de ui en fruit deze in de olie. Voeg de gehakt toe en bak ruw. Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes en bak mee!


Snijd ondertussen de courgette, aubergine en zoete aardappelen in dunne schijfjes.


Als de gehakt ruw is voeg je de hüttenkäse toe. Roer goed door en voeg eventueel nog 1 el bloem toe om iets in te dikken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.


Verwarm de oven nu voor op 220 g.


Nu gaan we in een grote ovenschaal de laagjes voor de lasagne maken. Begin met een laag gehaktmengsel. Leg daarbovenop de lasagnebladen en vervolgens de schijfjes van de groente. Daarbovenop weer een laag met gehakt en lasagnebladen. Ga door totdat je 3 lagen hebt.


Strooi bovenop de geitenkaas en geraspte kaas.


Bak de lasagne nu van boven goudbruin in 35 minuten.