Granola met quinoa

Bijgewerkt op: 8 apr. 2020

Ontbijt 5 min + 18 min oventijd 14 ontbijtjes


Granola met quinoa? Is dat lekker? Quinoa lijken op graankorrels, maar dat zijn ze niet. Het is een plant die afkomstig is uit Zuid-Amerika. Ook al zijn het geen graankorrels worden ze wel op die manier in de keuken gebruikt. Het is een goede vervanger voor rijst of andere granen, vooral voor mensen met een glutenallergie. Omdat het een plant is bevat het geen gluten. Daarnaast zitten ze bomvol met eiwitten, vezels, magnesium, koper, ijzer en vitamine B en E.

De quinoa zorgt in de granola voor een crunchy bite, omdat ze door het bakken in de oven worden gepoft.

Samen met de andere ingrediënten zorgt de quinoa voor een heerlijk voedzame, maar toch zeer verantwoorde dosis ontbijtgranen.


Maar quinoa is niet het enige nieuwe ingrediënt in deze granola. Er is namelijk ook sinaasappelsap aan toegevoegd. Dit zorgt voor een heerlijke frisse smaak met extra vitamine C.


Wat wil je nog meer? Ja! Maken!


Ingrediënten:

- 150 g havervlokken

- 80 g quinoa

- 100 g gemengde noten(ongebrand en ongezouten)

- 25 g pompoenpitten

- 25 g zonnebloempitten

- 1 el honing

- 1 el kokosolie

- sap van 1 perssinaasappel


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix alle ingrediënten in een grote kom door elkaar. Zorg dat de honing, olie en sap netjes verdeeld is over de andere ingrediënten.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig over de plaat.

Bak de granola nu in ongeveer 18 af. Tot hij goudbruin is. Zorg ervoor dat je om de 5 minuten het mengsel door elkaar husselt. Om verbranding te voorkomen.


Benieuwd naar een andere vorm granola? Bekijk dan de granola met kurkuma!