Gnocchi met geitenkaas en tijm


Gnocchi, een lastige naam om uit te spreken (njokkie). Naast dat de naam is de bereiding ook niet al te makkelijk. Als je geen echte Italiaan bent tenminste. Bij mij lukt het de soms wel, maar soms mislukt het ook volledig. Gelukkig bestaat er een simpele oplossing! De gnocchi's liggen namelijk bijna helemaal klaar voor jou in de supermarkt. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is koken.

Maar het leukste aan deze pastasoort is dat als hij gaar is binnen een paar minuten komt bovendrijven! Geen minuten wachten dus. Ideaal voor een snelle maaltijd.

Deze pasta of eigenlijk aardappelpasta is verrijkt met champignons, aubergine, cherry tomaatjes, rucola en een heerlijk romige saus met geitenkaas en tijm. Super gezond dus door de hoeveelheid groente die deze pasta bevat en ook nog is makkelijk te maken!


Pasta 15 min 4 pers


Ingrediënten:

- 1 kg gnocchi (mag ook de helft)

- 1 ui

- 2 aubergine

- 250 g champignons

- 250 g cherry tomaatjes

- 75 g rucola

-150 g geitenkaas

- 100 g kookroom light

- 6 takjes tijm


Bereiding:

Verwarm een grote koekenpan op het vuur met wat olijfolie. Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes.

Fruit de ui in de koekenpan. Voeg daarna de blokjes aubergine toe. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze ook toe aan de pan. Bak goed mee.


Kook ondertussen de gnocchi's gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng in een klein pannetje voorzichtig de room aan de kook. Voeg de geitenkaas toe en laat deze volledig erin smelten. Voeg dan de tijm toe en breng nog extra op smaak met wat peper.


Halveer de tomaatjes.


Voeg de gekookte gnocchi's toe aan de pan met groente. En bak mee. Voeg daarna de saus toe en meng goed door elkaar.

Laat als laatst de tomaatjes verwarmen in het mengsel.


Garneer met rucola!