Eiwitreep, waar moet ik op letten.

Lifestyle review eiwitreep Upfront


Zoals jullie weten is deze website geheel bestemd voor natuurlijke producten en ingrediënten. De recepten bestaan niet uit pakjes en zakjes, maar uit verse en pure ingrediënten.

Maar eiwitrepen zijn toch niet natuurlijk? Nee, dat klopt bij de meeste repen zijn niet natuurlijke producten aan toegevoegd! Maar er zijn uitzonderingen en daar wil ik in deze blog op ingaan!


Allereerst is het belangrijk om te weten wanneer je extra eiwitten moet nuttigen. Als recreatief sporter is dat in principe niet nodig, omdat je voldoende eiwitten uit het normale voedingspatroon van de schijf van vijf kunt halen.

Er wordt daarin geadviseerd om 0,8 g eiwit per kilo lichaamsgewicht te nuttigen.

Maar wil jij juist je spiermassa gaan vergroten dan is het naast een gevarieerd voedingspatroon, van de schijf van vijf, ook belangrijk om extra eiwitten te nuttigen. Dan wordt er geadviseerd om 1,2 - 2 g eiwitten per kilo lichaamsgewicht te nuttigen.


Je kunt de extra eiwitten eten in de vorm van kwark of andere eiwitrijke producten, maar er kan ook gekozen worden voor een reep of shake. Ik kies dan altijd wel voor een natuurlijke variant. En zelf ben ik altijd opzoek naar een natuurlijke reep, want de shakes smaken te veel naar melk en dat is niet mijn favoriete drankje!


Afgelopen week heb ik dan ook de perfecte ontdekking gedaan! De eiwitreep van Upfront!

Dit is een reep die geheel uit natuurlijke ingrediënten bestaat en dus geen extra onnodige dingen aan zijn toegevoegd!


Maar wat is er zo goed aan? En waar let ik op bij het uitkiezen?


De eiwitten:

Ik kocht natuurlijk een reep met extra eiwitten, maar de kwaliteit van de toegevoegde eiwitten verschilt erg per reep! Je hebt namelijk goedkopere en duurdere eiwitten tot de beschikking. Uiteraard zorgen de goedkopere eiwitten voor een ander verteringsproces dan de duurdere variant. Daarom moet je altijd goed opletten wat er op de ingredientenlijst staat van de reep. Het liefst wil je daar wei eiwit isolaat op zien staan. En als je dan naar de voedingswaarde gaat kijken, er echt de hoeveelheid eiwitten inzitten als die als percentage in de ingrediëntenlijst wordt aangegeven. Dit is bij Upfront allemaal het geval! 1 reep bestaat namelijk uit 20 g eiwit, dat is 1/3de!!! Uitstekend!


Suiker:

Naar mijn mening vind ik eiwitrepen altijd heel erg zoet! En jammer genoeg worden bijna aan elke repen suiker toegevoegd. Kijk dus goed op een verpakking of er in de ingrediëntenlijst apart suiker vermeld staat. Alle benamingen met glucose, fructose zijn suikers! Toen ik op de ingrediëntenlijst van Upfront ging kijken, zag ik geen toegevoegde suikers staan! De reep wordt gezoet met dadelpasta. Heel natuurlijk dus! En als je kijkt naar de hoeveelheid zit er maar 10 g in!


Vezels:

Het is natuurlijk handig als je reep uit veel vezels bestaat, waardoor je ook voor een tijd lang verzadigd bent. Maar ook hier kunnen haken en ogen aan zitten. Veel repen bestaan namelijk uit johannesbroodpitmeel. Dit is een verdikkingsmiddel in de vorm van een poeder. En een E-nummer. Niet natuurlijk dus!

Op de verpakking van Upfront staat dat er gebruik gemaakt wordt van cichoreivezels! Familie van de witlof en andijvie, die ook nog eens goed zijn voor het immuunsysteem. Ik zeg altijd als een product meer dan 7 g vezels per 100 g bevatten zit het goed in de aantal vezels. Deze vezels bevatten maar liefst 33 g vezels per 100 g. Dus reken maar op een goede verzadiging!


Verbinding:

Maar hoe blijven dan die repen altijd zo goed verbonden? De meeste repen gebruiken palmolie om de boel met elkaar te verbinden. Dit is slecht voor de gezondheid, omdat hier veel verzadigde vetten in zitten en deze slecht zijn voor het hart en de vaten. In deze eiwitreep is geen palmolie te bekennen en bovendien bevat het weinig verzadigde vetten.


Kortom, het is een gezonde eiwitreep die naar hartenlust gegeten kan worden tijdens de pauze of na het sporten!

En wat betreft de smaak. Die is perfect! Een licht zoete smaak. De ingrediënten kan je zelfs allemaal afzonderlijk proeven! Amandel, chocolade, zeezout en dadel, je kunt dit allemaal herkennen tijdens het eten!


Ook zin gekregen in deze reep kijk dan even op hun website.

Toch een andere reep kopen? Dan weet je nu waar je op moet letten!