Courgetti met zalm en avocado roomsaus

Bijgewerkt op: 8 apr. 2020

Vis recept 25 min 4 personen

Zin in een lichte maaltijd die toch goed verzadigd? Vervang dan spaghetti pasta met courgetti. Zijn spiraalslierten van een courgette. Zo krijg je een verantwoorde maaltijd met veel groente.


Wist je dat? Courgette heel weinig calorieën bevat, maar juist wel heel veel vezels. Dit zorgt voor een eerder verzadigd gevoel. En daardoor hebben ze ook een grote invloed op je spijsvertering.


Dit recept bevat naast courgetti een romige saus van soja kookroom en avocado. Waardoor dit gerecht ook veel goede vetten bevat! Daarnaast heb ik de courgetti gecombineerd met gestoomde zalm, maar dit kan natuurlijk ook met vele andere (vegetarische) producten! Vraag gerust naar een andere mogelijke oplossing!


Ingrediënten:

- 800 g courgetti

- 2 uitjes

- 1 teentje knoflook

- 200 ml soja kookroom

- 1 avocado

- 2 tl dille

- 1 potje zongedroogde tomaatjes

- 4 zalmmoten gestoomde zalm


Bereiding:

Verwarm de oven voor naar gewenste temperatuur voor de zalm. Makkelijkst is om een voor gestoomde zalm te kopen. Dan hoeft hij alleen nog maar 10 min in de oven op 185 graden.


Verhit een pan met olie op het vuur. Snijd de uitjes en knoflook fijn en fruit in de pan.

Maal het vruchtvlees van de avocado fijn. Meng dit samen met de room en dille. Voeg dit bij de uitjes in de pan en warm kort op.

De laatste twee minuten kunnen de courgetti erbij. Bak deze niet te lang mee anders verliezen ze hun harde structuur en bite.


Schep op een bord met de zalm en zon gedroogde tomaatjes erbij!