Chocolade rotsjes

Bijgewerkt op: 8 apr. 2020

Bakken 10 min + 30 min oventijd + 35 min wachttijd Ca 24 stuks

Vroeger at ik altijd heel veel chocolade. Mijn favoriete waren dan toch de chocolade rotsen. Heerlijk die noten smaak in combinatie met chocolade! Het liefst dan ook lekker puur. Binnen no time had je dan ook de hele zak leeg gegeten. Oeps weer veel calorieën weggesnoept.


Toen bedacht ik mij dit moet ook anders kunnen. Er moet een manier zijn dat je niet in 1 keer veel suiker en calorieën binnenkrijgt.


Deze rotsen bevatten geen noten, omdat deze bij een handje vol toch al snel veel calorieën bevatten. Ik heb daarom gekozen voor edamame bonen, ook wel bekend als groene soja bonen. Deze bevatten veel eiwitten, ijzer, omega-3 vetzuren en calcium. Daarnaast ook nog veel vezels en vitamine A en C. Een healthy snack dus!


Maar nu hoor ik je denken. Chocolade is toch niet verantwoord? Klopt, te veel is nooit goed, maar tegenwoordig bestaan er ook suikervrije chocolade repen! ideaal toch?

Met deze combinatie heb ik de chocolade rotsen gemaakt.


Ingrediënten:

- 100 g suikervrije chocolade

- 310 g Edamame bonen

- olijfolie


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Was de bonen en laat ze uitlekken. Meng de bonen met een beetje olijfolie.

Leg de bonen uitgespreid op een bakplaat en laat ze 30 min roosteren. Hussel ze om de 10 min om.


Smelt de chocolade au bain marie en hussel daar de bonen doorheen.


Pak tussen twee theelepels een hoopje van een paar bonen in chocolade en leg dit op een plank met bakpapier. Herhaal dit totdat de bonen op zijn. Strooi de laatste chocolade er eventueel nog overheen.


Laat de rotsen 35 min uitharden in de koelkast!