Aspergeroomsoep


Het is lente, dus tijd voor asperges! Wat is het witte goud een goed product om in recepten te verwerken. Op mijn site kan je ook al een lekker recept met asperges vinden in een quiche.

Nu heb ik de asperges gebruikt voor een aspergeroomsoep. Deze aspergeroomsoep heb ik zowel met melkproducten als vegan uitgewerkt! Zo kunnen mensen met een lactose allergie, of de mensen die liever geen dierlijke producten eten toch genieten van de romige structuur en smaak in deze aspergesoep.


Soep 30 min bereiding 4 pers


Ingrediënten:

- 1 kg asperges

- 2 groente bouillonblokjes

- 70 g (vegan) boter

- 80 g bloem

- 1.5 l water

- 2 sjalotjes

- 250 ml (plantaardige) room

- eventueel 90 parmaham


Bereiding:

Schil de asperges en snijd ze in stukken van 1-2 cm. Kook of stoom de asperges 15 minuten.

Zet ondertussen een andere pan met 1.5 liter water op het vuur en breng aan de kook met de aspergeschillen en 2 bouillonblokjes. Zet het vuur laag als het water kookt en laat trekken.

Smelt in een grote hapjes pan de boter.

Snijd de sjalotjes fijn en voeg deze bij de gesmolten boter en fruit ze hierin.

Voeg dan in een keer de bloem toe en vorm de roux. Laat deze 5 minuten gaar bakken. Zorg er niet voor dat hij van kleur veranderd.

Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe (zonder de schillen) en roer goed door elkaar. Zodat er geen klontjes ontstaan.

Voeg als de bouillon en roux goed is gemengd de asperges toe en daarna de room. Roer goed door elkaar en laat nog even trekken totdat je aan tafel gaat.

Voeg eventueel de in stukjes gesneden parmaham toe.